AMVJ sportclubs

AMVJ websites

AMVJ sportclubs

Basketbal

Toen AMVJ in 1928 de beschikking kreeg over het gebouw aan het Leidsebosje, nodigde de heer H. Rooswinkel een Engelsman Lew Lake, lid van de London Central YMCA, uit om in het AMVJ gebouw Basketbal bij haar leden te introduceren.
Basketbal sloeg aan en ontwikkelde zich binnen AMVJ. Naast de sport- en culturele activiteiten die de omni-vereniging AMVJ toen al kende, werd in 1930 de AMVJ-Basketbal afdeling opgericht. Onder leiding van Dick Schmüll, toen nog student lichamelijke opvoeding en later leraar, werd hard getraind.

Naar de website van AMVJ Basketbal >>


Golf

Opgericht als vereniging op 10 oktober 2003 is onze club inmiddels volwaardig lid met C-status van de Nederlandse Golf Federatie(NGF).
Een bijzondere club met een verrassende baan, gelegen in het groene hart tussen Amsterdam en Amstelveen.
In ons sfeervolle clubhuis wordt u gastvrij ontvangen.
Wij hebben een uitgebreide wedstrijdkalender, maar daarnaast staat gezelligheid hoog in ons vaandel.
Meer informatie treft u aan onder de verschillende rubrieken op deze site.

Naar de website van AMVJ Golf >>


Hockey

In het fraaie natuurgebied Middenpolder tussen Amsterdam en Amstelveen ligt HC AMVJ. Een hockeyclub waar iedereen op zijn eigen niveau sportief bezig kan zijn. Een club ook met een jonge maar sterk groeiende jeugdafdeling.
HC AMVJ beschikt over twee kunstgrasvelden met verlichting en een natuurgrasveld. Een van de kunstgrasvelden wordt gedeeld met AMVJ voetbal.
Om de groei bij de jeugd te faciliteren is bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een (semi) waterveld.

Naar de website van HC AMVJ >>


Schaatsen

Bij AMVJ-Schaatsen staat het recreatieve schaatsen centraal. Vanaf half oktober tot half maart gaan wij wekelijks naar de Jaap Edenbaan voor ons vaste schaatsuurtje. Elke dinsadavond van 19.40 tot 20.40 uur krijgen we daar schaatsles en dito training. Menig lid bezoekt aansluitend het aanpalende café, De Skeeve Skaes. Daar komt - nog iets sterker dan op het ijs - het sociale karakter van de vereniging naar voren.

Naar de website van AMVJ Schaatsen >>


Tafeltennis

AMVJ Tafeltennis heeft een afdeling junioren en een afdeling senioren. Er zijn zowel trainingen, als wedstrijden en toernooien. Er wordt tevens gespeeld in competitieverband. Er zijn speciale tenues om aan de wedstrijden deel te kunnen nemen.

Naar de website van AMVJ Tafeltennis >>


Tennis

AMVJ tennis heeft in totaal ongeveer 600 leden en 80 jeugdleden en beschikt over 6 verlichte gravelbanen en 2 verlichte kunststof grasbanen. Alle banen zijn gedurende het tennisseizoen (weersafhankelijk, maar meestal vanaf begin april t/m eind oktober) tot 11 uur 's avonds geopend. De kunststof grasbanen zijn het hele jaar door toegankelijk voor de leden.

Naar de website van AMVJ Tennis >>


Voetbal

Van jong tot oud. Bij AMVJ kun je terecht voor een heerlijke partij voetbal.
Er zijn westrijden, trainingen en toernooien. Er zijn veel verschillende teams op allerlei niveau's.
Meer informatie vind je op de website van de voetbalclub.

Naar de website van AMVJ Voetbal >>


Volleybal

AMVJ is de oudste volleybalvereniging van Nederland met een rijke historie.
Een club bovendien die zich ontpopt heeft als één van de toonaangevende verenigingen.
De club is opgericht op 9 maart 1930 in Amsterdam.
AMVJ heeft 80 leden verdeeld over verschillende competitie en niet competitie spelende teams; 1 Dames teams, 2 Heren teams, 4 Jeugd teams en 2 Recreanten teams.

Naar de website van AMVJ Volleybal >>